REGION

Novi detalji hapšenja sina hrvatskog generala Kruljca: Pronašli mu kokain, marihuanu, ogromne svote novca...

(A. S.)

21.8.2017

Sin penzionisanog hrvatskog generala Mladena Kruljca, David Kruljac (26), uhapšen je s pozamašnom količinom droge i nešto manje od 800.000 kuna (oko 200.000 KM), za koje se sumnja da su sredstva upravo od prodaje narkotika.

Hapšenje su zagrebački inspektori realizirali prije nekoliko dana, kada su u Kruljčevom stanu pronašli i 4,5 kilograma marihuane, te još oko 30 grama kokaina. 

Uz to imao je kod sebe i 117.000 eura i nešto više od 10.000 kuna (oko 2.000 KM). 

Sumnja se da je drogu nabavio u Zagrebu, te da je bila namijenjena preprodaji, tim više što je pred ulazom u zgradu u kojoj Kruljac živi zatečen još jedan mladić koji je kod sebe imao manju količinu marihuane što ju je navodno netom kupio upravo od generalovog sina.

Kruljac je istražiteljima, nakon što su ga priveli, pokušao objasniti kako droga nije njegova. Tvrdio je, neslužbeno saznaje portal Net, da je marihuanu čuvao za jednog čovjeka, nije siguran je li Crnogorac ili Srbin. 

Upoznao ga je navodno preko Wickra, poslovne komunikacijske platforme, na kojoj mu se predstavio kao Tom Ford. Taj isti čovjek na čuvanje mu je dao i eure.

Kokain je opet čuvao za drugog Srbina, koji mu je za to obećao i nagradu.

Policijski inspektori ušli su tom čovjeku u trag. Riječ je o Mirku Perkoviću, koji je u pritvoru završio samo dan nakon Kruljca. Obojica će rasplet istrage čekati u Remetincu.

Sam general Mladen Kruljac, proljetos je nepravomoćno kažnjen radom za opće dobro u tzv. aferi Sibinj u kojoj se bivšeg komandanta Hrvatske kopnene vojske teretilo da je zajedno s čelnim ljudima općine Sibinj, kako bi prije prodaje povećao vrijednost zemljišta, obavio na njemu radove za koje je bila angažirana upravo hrvatska vojska.