NOGOMET

Treći Juventusov kamp počeo u Sarajevu

Fena

21.8.2017

Juventusov kamp u Sarajevu, treći po redu, počeo je danas. S trenerima koji su stigli iz Torina, djeca iz cijele Bosne i Hercegovine su na terenima Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS) obavila prve treninge i dojmovi su više nego fantastični, navode organizatori.

- Jako smo sretni i zadovoljni sto imamo priliku da učestvujemo na Juventus kampu - rekao je Ammar kojem je Miralem Pjanić jedan od najdražih igrača.

Mark Leander Zelenko kaže da ga je ljubav prema nogometu i Juventusu privukla na kamp.

Mak i Matea dodaju kako je kamp izvrsna prilika da nauče nešto novo i osjete magiju Juventusa, koja je stigla u Sarajevo, te da steknu nova poznanstva i iskustva. 

Iz Juventus kampa ističu da su prezadovoljni odzivom dječaka i djevojčica koji će u narednih pet dana imati priliku da dva puta dnevno treniraju i uče od najboljih italijanskih trenera sve ono što uče djeca u Italiji.

Svi prijavljeni su dobili kompletnu Adidas opremu Juventusa te besplatan mjesec treninga u Juventusovoj akademiji koja već duže egzistira u glavnom gradu BiH. 

- Na terenima IUS-a imamo izvrsne uslove za treninge i sretan sam što djeca mogu osjetiti kako je to nositi dres Juventusa. Naš slogan je - odgajamo ljude, pa tek onda fudbalere i svim dječacima i djevojčicama posvećujemo jako puno pažnje. To i jeste razlog zašto nismo željeli imati veliki kamp već smo se fokusirali na manji broj djece kako bi svi dobili isti tretman - rekao je Anes Memić, jedan od bh. trenera koji se edukovao u Torinu kako bi mogao raditi s djecom iz BiH.

Svi zainteresovani mogu posmatrati treninge na terenu IZUS-a na Ilidži, a po završetku kampa, Akademija Juventusa nastavlja rad te takmičenje u kantonalnoj ligi Sarajevo.