REGION

Djevojčici topovskim udarom raznijet grudni koš: Nezapamćena tragedija na porodičnom slavlju

(A. S.)

21.8.2017

Desetogodišnja djevojčica teško je povrijeđena ovog vikenda prilikom eksplozije “topovskog udara“ na jednom porodičnom veselju u Konjevićima, nedaleko od Čačka, javljaju srbijanski mediji.

Porodično slavlje se u subotu večer pretvorilo u pravu dramu kada je jedan od gostiju aktivirao takozvani “topovski udar“, sredstvo koje se u vojsci koristi za fingiranje eksplozije granate ili bombi.

- Začula se strahovita eksplozija, gosti su popadali na sve strane, a djevojčica koja se nalazila blizu mjesta detonacije gotovo da nije davala znake života, nastao je pravi haos - ispričao je jedan od konobara na ovom veselju za beogradske medije.

Djevojčica je istog trenutka sa povredama opasnim po život prevežena u čačansku bolnicu, odakle je iste večeri, zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja prebačena u Beograd.

- Djevojčica je primljena u Urgentni centar sa ozbiljnim povredama grudnog koša. U čačanskoj bolnici je zdravstveno zbrinuta, ali je njeno stanje bilo takvo da je liječenje moralo biti nastavljeno na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je iste večeri prevezena. Prema današnjim saznanjima, djevojčica se uspješno oporavlja od povreda koje su vrlo ozbiljne - rekla je dr Biljana Kočović, PR čačanske bolnice.