KOŠARKA

Avaz.ba na Sarajevskom aerodromu | Šta su nacijama po izlasku iz aviona poručili Musa, Tomić, Atić, Bajramović...

Piše: A. S. - N. K.

21.8.2017

Na Sarajevski aerodrom, prema planiranom redu letenja, iz Istanbula je danas u 18 sati, sa 85 minuta zakašnjenja, sletio avion u kojem su bili košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Naši heroji su u subotu u Jerevanu izborili pobjedu protiv Armenije (83:66), s kojom su nastavili kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kinu. 

U holu aerodromske zgrade bilo je prisutno mnogo novinara i rodbine igrača, koji su dočekali naše "Zmajeve", poslije sjajne završnice pretkvalifikacija gdje su izborili neophodne dvije pobjede na gostovanjima u Slovačkoj, a kasnije i u Armeniji.


N. Kreštalica

Aplauz se prolamao Sarajevskim aerodromom, dok su rodbina i prijatelji grlili košarkaše, heroje koji nisu kazali svoju posljednju riječ, s obzirom na to da se radi o jednoj od najperspektivnijih generacija u Evropi.

- Ovo je pobjeda za sve Bosance i Hercegovce koji su vjerovali u nas. Bit će još radosti, jer na ovome nećemo stati. Pokazali smo kako se srcem igra za BiH - poručili su Musa, Tomić, Atić... i ostali reprezentavci po dolasku na aerodrom.

U toku je obraćanje medijima trenera Mensura Bajramovića i ostalih igrača, koji možete pratiti uživo na Facebook stranici Dnevnog avaza. 

Pogledajte video s dočeka (video Armin Durgut):