BIH

Na graničnim prijelazima uhapšene tri osobe

Fena

21.8.2017

Pripadnici Postrojbe granične policije Neum u nedjelju su uhapsili M. B. (1984.), državljanina Bosne i Hercegovine, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela pronevjera u službi. 

On je kontroliran pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Neum II, saopćeno je iz Granične policije BiH. On je predat službenicima Odjeljenja sudbene policije sudova u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Pripadnici PGP-a Hum u subotu su uhapsili bh. državljnina B. S. (1995.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela šumska krađa.

On je kontroliran pri izlasku iz BiH na MGP-u Hum i predat je službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskoga kantona Goražde.

Na MGP-u Izačić pri izlasku iz BiH slobode je uhapšen bh. državljanin K. M. (1996.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog teške krađe. Službenici PGP-a Izačić u nedjelju su ga predali pripadnicima Sudske policije Bihać, navodi se u sapćenju.