NOGOMET

Supertalentirani Aldin Nikšić dobio poziv Real Madrida

Avaz.ba

21.8.2017

"Lijep pozdrav familiji Nikšić. Kao što smo obavijestili prije kampa u Splitu, da će se održati putovanje u Real Madrid od 10. do 15. januara 2018, želimo da vas obavijestimo da je Aldin Nikšić na spisku izabranih igrača iz njegovoga godišta iz kampa Real Madrida".

Ova poruka dočekala je porodicu mladog i perspektivnog golmana Aldina Nikšića, o kojem je javnost saznala kada je putovao na kamp Real Madrida u Split.

Sedmogodišnji golman tom prilikom je istakao kako mu je velika želja da na tom kampu na što bolji način predstavi Bosnu i Hercegovinu, a da je u tome uspio svjedoči i poziv u Madrid, gdje će Aldin sa svojim vršnjacima provesti šest dana trenirajući u kampu Madriđana.

Predviđeno je, naime, pet treninga sa trenerima Reala u Valdebebasu, trening-kampu kraljevskog kluba, zatim odlazak na utakmicu protiv Villarreala, kao i specijalna posjeta stadiona Santiago Bernabeu, te posjeta Muzeju Reala.

- Nismo mogli vjerovati kada smo dobili pozivnicu za učešće u kampu Reala. Aldin je zaista dao sve od sebe tokom trajanja kampa u Splitu, a ovo mu je nagrada za njegov trud i rad. Istina, put do Madrida i nazad je jako skup, pa ćemo pokušati pronaći sponzora kako bi Aldin ispunio san - kaže njegov otac Edin, koji je i sam bio golman, te se još jednom zahvalio trenerima škole golmana No1 Adnanu Guši, Adnanu Pervanu i Nerminu Demiroviću, kao i trenerima iz škole fudbala Mlade Nade, gdje Aldin trenira.

Podsjetimo, Aldin je na nedavno završenom turniru Ljetni kup, dobio nagradu najperspektivniji golman, koja mu je omogućila odlazak u kamp Real Madrida u Splitu, gdje su ga primijetili treneri kraljevskog kluba i poslali mu pozivnicu za kamp u Madridu, što je ogromno priznanje za ovog mladog dječaka, koji ima želju da jednog dana postane broj 1 u Željezničaru i reprezentaciji BiH.