CRNA HRONIKA

Kod Prijedorčana pronađeni speed, marihuana i ecstasy

M.Z.

21.8.2017

Tokom kontrole Danijela P. (34) iz Prijedora policijski službenici su pronašli i oduzeli 12 paketića speeda ukupne mase oko 19 grama , 11 paketića marihuane, kao i 24 tablete ecstasy- a, dok je prilikom kontrole M.A. ( 26) iz Prijedora policija pronašla dva paketića speeda, odnosno oko tri grama.  

Kontrola je uslijedila na osnovu prethodno prikupljenih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava nakon čega su policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor kontrolisali tri osobe, a kod dvije su pronašli narkotike.

Policijska uprava Prijedor je tokom ove godine u akcijama na suzbijanju zloupotrebe narkotičkih sredstva oduzela 24 kilograma marihuane, 326 grama speeda, deset grama kokaina, 105 stabljika indijske konoplje i 159 sjemenki kanabisa, a otkrivene su i dvije improvizovane laboratorije za uzgoj indijske konoplje.

Aktivnosti policije na suzbijanju zloupotrebe narkotičkih sredstva biće nastavljene i u narednom periodu . U sklopu preventivnih mjera u osnovnim i srednjim školama policijski službenici održaće i edukativna predavanja na temu zlopotrebe opojnih droga.