Izetbegović: Pitanje Mostara bit će riješeno do proljeća 2018.

Objavljeno: 19. 05. 2017 - 18:00 Novosti A A A Times Arial
Izetbegović: Pitanje Mostara bit će riješeno do proljeća 2018.

Bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, danas je najavio da će "pitanje Mostara u slijedećih godinu dana biti riješeno".

- Imamo tu i zahtjev hrvatske strane, a s našim zahtjevima kombinirat ćemo jedan dobar paket i završiti do kraja 2017., a najdalje do proljeća 2018. godine - kazao je Izetbegović danas u Mostaru.

Izetbegović je komentirao i stav zvaničnika State Departmenta Hoyta Briana Yeea koji je rekao da Rusija ohrabruje političare iz RS na odvajanje manjeg entiteta iz BiH.

- Rusi na Balkanu podržavaju pravoslavce, ali neće ići dotle da nanesu štetu s otcjepljenjem - neće. Mislim da je Milorad Dodik došao s promijenjenom retorikom nakon sastanka iz Rusije, gdje je tada kazao da oni neće biti problem i da neće ići s otcjepljenjem - zaključio je Izetbegović.

Izetbegović se danas zajedno sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem sastao sa bh. privrednicima kako bi razgovarali o ekonomskom razvoju Hercegovine te privlačenu poželjnih investicija.    Autor: Avaz.ba
Preporučujemo vam