REGION

Požari ugrožavaju kuće u Dalmaciji, stigla vojska

Avaz.ba

21.8.2017

U toku noći u Dalmaciji, na benkovačkom području, buknulo je petnaestak požara, za koje se sumnja da su podmetnuti. Vatra je izbila oko Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Vrane, Benkovca i Turnja. 

Još su aktivna tri požara, najteže je kod Benkovca, a u gašenju požara učestvuje i vojska, prenosi regionalna televizija N1. 

- Ovdje duva jaka bura što jako otežava gašenje. Na tri-četiri požara na benkovačkom prostoru još uvijek se brane kuće. Jutros smo dobili i pomoć zračnih snaga pa će sada gašenje biti lakše. U pomoć nam je došlo i sedamdesetak vojnika, a stižu nam uskoro u pomoć i vatrogasci iz drugih županija - izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik za Zadarsku županiju Željko Šoša. 

Prema njegovim riječima, u gašenju su jutros učestvovala i četiri kanadera i četiri ertraktora, koji su pomogli da se smiri situacija kod Turnja, Biograda i opštini Sv. Filipa i Jakova. Niz požara izbilo je i kod magistrale, a vatra ugrožava kuće i saobraćaj, prenosi "Index.hr" i dodaje da je zapovjednik Šoša trenutno s policijom na terenu, kao i da sumnja da su požari podmetnuti.