BIH

Džematlija Fikret!

Fikret Muslimović

Piše: A. HADŽIĆ

21.8.2017

U nedjelju, 13. avgusta, u selu Rašljeva kod Gračanice, u prisustvu nekoliko hiljada vjernika, najviših predstavnika Islamske zajednice BiH, mnogobrojnih zvanica, donatora itd., svečano je otvorena novosagrađena džamija.  

Ibretili se

Istovremeno s ovom otvorena je i rekonstruirana seoska džamija, što je vjerničku radost i zadovoljstvo učinilo još većom.

Kao i kod svakog otvaranja džamije, i na ovom u Rašljevi sa svečane govornice odašiljani su blagoslovi i zahvale džematlijama, velikim donatorima i mnogim drugim vrijednim ljudima koji su pomogli njenu gradnju. Tumačile su se kur’anske riječi, govorilo o potrebi međubošnjačkog dogovora i razgovora, hvalilo i blagosiljalo svakoga ko je bar jednom ciglom u zidu doprinio da se ove džamije sagrade.

Među govornicima posebno se istakao nadaleko i naširoko čuveni “džematlija” Fikret, tačnije predsjednik Građevinskog odbora novosagrađene džamije, poznatiji kao Fikret Muslimović, general Armije RBiH u penziji, uže specijalizirani obavještajac KOS-a i svenarodni smutljivac da mu ravnog nadaleko nema.

Oni malo bolje obaviješteni ibretili su se odakle preprani obavještajac među prvim ahmedijama BiH, odakle baš on da po onom zvizdanu vazi duže i od reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića i sveprisutnih muderisa zajedno, odakle on da tumači Božije riječi, da savjetuje kakvi trebamo biti, da, tobe ja Rabbi, upućuje na „pravi put“ one koji su, eto, zalutali...

Od njegovih uputa bezbeli se ponovo mrtav u zemlji prevrtao rahmetli general Rasim Delić, jer su mu u Hagu, upravo “upute” iz Muslimovićevih službenih zabilješki tužioci tovarili na grbaču.

Bošnjačka vrata

Evo da je u pitanju kakva tribina SDA u čiji se korijen ucrvotočio nakon što je od Ace Vasiljevića dobio blagoslov da u BiH sortira prave i krive Bošnjake, nakon čega je svojim „saznanjima“ godinama mutio, lagao, podmetao, proglašavao neprijateljima svakog ko bi mogao osujetiti njegov karakter i namjere, počevši od pretpostavljenih mu komandanata, političara, novinara pa do najuglednijih alima, ali odakle u Islamskoj zajednici?! Kako se tamo uvukao?! Neshvatljivo!

Posljednja vrata iza kojih su smješteni interesi bošnjačkog naroda, tačnije muslimana u BiH, kroz koja se Fikret Muslimović ušunjao, a da mu niko ne kaže „znamo ko si, vraćaj se nazad“ su upravo vrata Islamske zajednice.

Čovjek koji je svoju KOS-ovsku biografiju ponovo prebrisao bošnjačkom naivnošću i merhametom i sada mirno prede u ulozi skrušenog džematlije zaista može biti ponosan na rezultate svog rada. Gdje god je on u posljednjih dvadeset i nešto godina bio „neko“ posljedice su javne i vidljive - niko ni s kim ne može!


KOS-ovska biografija 

Poznati KOS-ovac Fikret Muslimović rođen je 1948. godine u Rašljevi kod Gračanice. Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske 1971. godine. Bio je visokorangirani oficir vojne bezbjednosti u bivšoj JNA koju je napustio u septembru 1991. Penzionisani je general Armije RBiH. Živi u Sarajevu te je i dalje jedan od bliskih saradnika bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića.