Vanredna telefonska sjednica UO UNSA: Neviđeni pritisci na članove koji su bili protiv smjene dekanese Hadžović-Džuvo

Objavljeno: 19. 05. 2017 - 14:34 Novosti A A A Times Arial
Vanredna telefonska sjednica UO UNSA: Neviđeni pritisci na članove koji su bili protiv smjene dekanese Hadžović-Džuvo

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Mevludin Mekić za danas je zakazao vanrednu telefonsku sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je ponovno izjašnjavanje o zahtjevu za smjenu dekanese Medicinskog fakulteta Almire Hadžović-Džuvo.

Mekić, koji je i uposlenik KCUS-a, odakle je po naredbi Izetbegović i krenula peticija za smjenu Hadžović-Džuvo te je pod pritiscima iznuđeno 58 potpisa Nastavno naučnog vijeća Medicinskog fakulteta, očito je dobio naredbu da mora na bilo koji način pokrenuti smjenu dekanese iako su time zaobiđene zakonske procedure.

- Neviđeni pritisci vrše se na članove koji su jučer odbili da razmatraju zahtjev za razrješenje dekanese Hadžović-Džuvo. Pritisak je danas na svih pet članova UO UNSA koji su bili protiv izjašnjavanja o ovom zahtjevu. Njima od jutros telefoni neprestano zvone, prijeti im se, lobiraju ih da smijene dekanesu Hadžović-Džuvo - kaže naš izvor.

Naime, od jutros potraga traje za Velija Katicom, Almedinom Zuko, Osmanom Topčagićem, Munirom Talovićem, te studentom Medicinskog fakulteta Tarikom Selimovićem.

Oni su rekli „NE“ zahtjevu Sebije Izetbegović.Autor: A. Nu.
Preporučujemo vam