NOGOMET

Neymar napravio pravi šou na Parku prinčeva

Avaz.ba

20.8.2017

Ekipa PSG-a nastavila je sa pobjedama u francuskoj Ligi 1, na startu nove sezone.

Treći trijumf u prva tri kola ''Sveci'' su izborili večeras na svom ''Parku prinčeva'', u duelu sa Tuluzom. Na kraju, veoma ubjedljivih 6:2 za domaće, a zanimljiv je podatak da su čak četiri gola postigli sa igračem manje na terenu!

PSG je od samog početka uspostavio inicijativu. Igrao se 18. minut, kada je Gradel šokirao navijače PSG-a, vodećim golom za Tuluz, ali ne zadugo.

Samo trinaest minuta kasnije, Neymar je započeo akciju sa Rabijoom, a onda je i na najbolji način završio, pošto je odbijenu loptu proslijedio u mrežu - 1:1.

Četiri minuta kasnije potpuni preokret, za koji se pobrinuo Rabio, a u finišu prvog poluvremena nije priznat možda i regularan gol Cavanija zbog offsidea.

Rezultatom 2-1 ušlo se u drugo poluvreme, a kada je Verati u 69. minutu isključen zbog drugog žutog kartona, činilo se da bi ''Sveci'' mogli da imaju problema do kraja.

Neymar je pet minuta kasnjije iznudio penal koji je realizovao Cavani, a tri minuta kasnije uzvratio je Julian za 3-2, posle kornera, kada se lopta odbila od glave Thiaga Silve u mrežu.