NOGOMET

Barcelona slavila na polupraznom Nou Campu: Messi tri puta pogađao okvir gola

Avaz.ba

20.8.2017

Barcelona je pobijedila Betis s 2:0 na otvaranju La Lige i malo zaliječila rane bolnog kraha protiv Reala u superkupu (1:5).

U napadu su uz Messija počeli Paco Alcacer i Deulofeu, a Rakitić u veznom redu. Igrači Barce bili su u posebnim dresovima, gdje im je umjesto imena na leđima pisalo "Barcelona", u čast žrtvama terorističkog napada.

Uprkos terorističkom napadu, na Nou Campu nije bilo većih zastoja prilikom ulaska navijača na stadion, niti se osjećao neki strah. No, na tribinama je bilo samo 56.480 gledatelja, puno manje nego na otvaranju prošle sezone, kada je također na sraz s Betisom došlo 65.731 gledatelj. Uprava kluba potvrdila je da su mnogi navijači u zadnja 2-3 dana vraćali ulaznice...

Barca je posve dominirala prvim poluvremenom, a najopasniji je bio Messi, koji je na ovoj utakmici čak tri puta pogađao prečku.

U 36. minuti Barca je povela. Busquets je dugom loptom pronašao Messija, on dao Deulofeuu desno, ovaj vratio Messiju, ali Tosca je skrenuo loptu vrlo malo, ali taman da je Messi ne dotakne, a ona uđe u mrežu!

Tri minute kasnije bilo je 2:0. Najprije je Sergi Leon pobjegao Barcinoj obrani, išao sam na Ter Stegena, a Mascherano ga je stigao i maestralno mu uklizao i odnio loptu s noge. I odmah u kontri Deulofeu se na desnoj strani izborio za loptu i dao povratno, a Sergi Roberto pogodio za 2:0.