LJEPOTA I MODA

Ovih šest kozmetičkih proizvoda mogu imati negativne posljedice ukoliko ih koristite svaki dan

Avaz.ba

20.8.2017

Pronaći pravi kozmetički proizvod koji nam odgovara nekada je doista teško. Ali zato kada ga pronađemo želimo ga koristiti svaki dan, cijeli dan. 

Nažalost, neke proizvode ne bismo trebale koristiti stalno jer izazivaju niz neželjenih stvari, a Women’s Health donosi šest takvih proizvoda.

Šampon za suho pranje kose

Odličan izum. Stvarno je. Ne stignete oprati kosu i sve što trebate napraviti je pošpricati malo ovog spreja i sve je dobro. Ipak, ako ga koristite često može vam uništiti uvojke i isušiti kosu. Nemojte da vam korištenje suhog šampona prijeđe u naviku. Ne biste ga trebale koristiti dva dana za redom. 

Regenerator za kosu

Regeneratori su super. Obnavljaju kosu i vraćaju joj sjaj. Međutim, ako ih koristite svaki dan i oni će djelovati negativno. Isušit će kosu, ali i tjeme pa je preporučeno korištenje jednom ili dva puta sedmično.

Medicinski balzam za usne

Svi volimo balzame za usne, pogotovo u zimskim mjesecima. Međutim, ako se radi o balzamu koji ima ljekovit učinak trebale biste pripaziti koliko ga često koristite jer će se u suprotnom situacija samo pogoršati. Nije isto koristite li običan balzam za usne ili onaj malo bolji koji najčešće možete nabaviti u aporteci. 

Baza za šminku

Primer za lice ili baza za šminku nije dobar, ako se koristi svaki dan. Naša koža baš i ne voli sve sastojke ovog proizvoda. Najbolje da ih koristite samo za posebne prilike i nemojte ga zaboraviti navečer isprati vodom.

Vodootporna maskara

Sve nanosimo maskaru na oči. Ali, trebale bi pripaziti i izbjegavati onu vodootpornu. Ona isušuje vaše trepavice pa ako ju već i koristite prvo nanesite običnu, a potom vodootpornu.

Proizvodi za samotamnjenje

Izgledat ćete crno, iako niste bile na moru. Ali, možda ih nećete uspjeti dobro nanijeti i možete imati brojne probleme. Naravno da boja koju ćete dobiti sprejem ili kremom za samotamnjenje i prirodna boja od sunca nisu iste nijanse. Možda ćete imati narančastu boju kože, a ako i nećete, boja sigurno neće biti prirodna.