LIFESTYLE

Crna Gora: Neobična poruka italijanskih turista

Avaz.ba

20.8.2017

Hroničan nedostatak parkinga u Herceg Novom i ovog ljeta mnogi su platili kaznom za nepropisno parkiranje. Parkiraju po trotoarima, tamo gdje ugrabe malo slobodnog prostora, hlada pod palmama, zavučenim djelovima grada.

Ipak, kada se stranom državljaninu desi da parkira tamo gdje parkiraju svi, a samo on bude primjećen i kažnjen nije dobra poruka nadležnima.

Italijanska porodica s prijateljima došla je na ljetovanje u Herceg Novi, gdje imaju i rodbinu. Lijep je grad, ali, kažu, svakog dana im se nešto događa, što baš ne mogu da shvate, prenosi Radio Jadran.

Najveću neprijatnost su doživjeli juče u Meljinama. Tražili su parking, koga nigdje nije bilo, a onda su vidjeli prazno mjesto, između palmi, uz put i trotoar. Tu je, kako pričaju i dokumentuju fotografijama, bilo parkirano još 20 auta. Nije bilo znaka zabrane. Kada su se vratili zatekli su blokirane točkove i obavještenje o kazni od 65 eura zbog nepropisnog parkiranja.

- Svakako da onaj ko je napravio prekršaj treba da plati kaznu. Nije problem 65 eura. Ali, kako to da smo samo mi napravili prekršaj i samo mi kažnjeni? Da li nemate dovoljno kandži za sve, ili nadležni ne vide još 20 automobila parkiranih na ovom mjestu. Ne vide ni auta koja su parkirana nedaleko, baš ispod znaka zabrane saobraćaja. Mislim da je, ipak, samo zbog italijanskih tablica i da ovako samo tjerate turiste. Žao mi je, ali tako je - priča revoltirani Danilo.

U znak revolta ostavili su dva natpisa na kolima: "Grazie Herceg Novi" i "Benvenuti Hreceg Novi".

On je dolazio i pred sezonu u Herceg Novi, pa je imao slično iskustvo. Nije vidio znak za zabranu i jednosmjernu ulicu ka Kanli kuli od starog Doma zdravlja, koji samo što je bio postavljen. Krenuo je za kolonom auta, a onda je policija zaustavila kod Kanli kule samo njega, prenosi RTCG.