LJEPOTA I MODA

Beauty trikovi: Sofija Vergara pije mnogo vode, Dženifer Lopez pazi šta jede, Džidži Hadid ima teoriju o kosi

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

20.8.2017

Iako se za neke od njih špekuliralo da su se podvrgnule estetskim operacijama, mnoge slavne dame tvrde da ljepotu i seksepil duguju prirodnoj kozmetici, zdravom načinu življenja, pijenju dosta vode…

Poznate dame ne oslanjaju se samo na skupe preparate i još skuplje tretmane, već imaju i svoje male kućne trikove za blistavu kožu, kosu i nokte. Ono što ih povezuje su disciplina, snaga i odlučnost. Daju prednost zdravom načinu života, jer vole svoja tijela i učinit će sve da ih održe lijepim i zdravim.

Kako bi postigla savršen zdravi sjaj na koži lica, Skarlet Johanson (Scarlett Johansson, 33) uvijek koristi mat puder za masni i problematični ten, iako, inače, ima normalan tip kože.

Bez cigareta

- Na ovaj način postići ćete suptilan sjaj, jer ako istovremeno koristite sjajni puder i mat, učinak može biti prenaglašen, što dobro izgleda na koži samo tokom ljeta, a inače ne - objasnila je Johanson.

Iako ima vlastiti kozmetički brend, slavna glumica Džesika Alba (Jessica Alba, 36) redovno koristi jedan prirodni recept – na oči stavlja obloge od svježeg krastavca za svježiju i zategnutiju kožu tog osjetljivog područja. Iako nije ljubitelj doručka, Alba je shvatila njegovu važnost pa je prije jutarnjeg treninga počela pripremati šejk, u koji stavlja prah zelenog čaja, bananu, kokosovu vodu i led.

Glumica Sofija Vergara (Sofia, 45) akcent stavlja na zdravu prehranu, pije mnogo vode, dok ujutro uživa u tradicionalnom kolumbijskom običaju - ispijanju kafe. Cigarete smatra ružnom navikom, a svakog dana vježba jogu, pilates...

Minimalno dva sata dnevno trenira latino pjevačica Dženifer Lopez (Jennifer, 48), koja trči, vježba pilates i radi vježbe snage. Na tanjiru, prednost daje sezonskom voću i povrću, ribi i nemasnom mesu te izbjegava šećer.

Trik uz pomoć kojeg uvijek ispada tako dobro na fotografijama, otkrila je Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence, 27).

- Kada poziram pred objektivima, uvijek jezik stavim iza zuba i srednjom jačinom ga guram prema njima. Ne znam tačno o čemu je riječ i kako ovo zapravo funkcionira, ali zaista djeluje - otkriva glumica, koja je priznala da su joj ovaj trik pokazali profesionalni fotografi i objasnili kako će na taj način uvijek postići seksepilan i pomalo zagonetan osmijeh, a usne će joj izgledati punije i lijepo oblikovane.

Voće i povrće

Žizel Bindhen (Gisele Bundchen, 37) ima strog režim prehrane i plan vježbi i njena prehrana se sastoji od osamdeset posto povrća. Uz povrće, u kući Žizel se jede i meso sa malo masti. Kuhar za nju bira organsku govedinu od krava koje su jele svježu travu, a povremeno se pripremaju i patka i piletina. Od ribe, najčešće izabere kuhani losos.

Zahvaljujući svom besprijekornom izgledu i ogromnom utjecaju, Džidži Hadid (Gigi, 22) ostvarila je brojne ugovore s najprestižnijim modnim kućama. Ova ljepotica poznata je i po blistavoj koži, prirodnom make-upu i savršeno razbarušenoj valovitoj kosi, na kojoj joj mnogi zavide. Iako mnoge žene prakticiraju pranje kose svakog dana, Hadid ne spada u tu grupu. Poznata manekenka preporučuje da se uvijek konsultirate s frizerom te da vam stručnjaci preporuče preparate za njegu kose, prema njenom tipu.

Šešir kao spas

Lijepa Krisi Tajgen (Chrissy Teigen, 32) poznata je po uvijek savršenom i uređenom izgledu, ali kao i svaka prosječna žena, i ona ima nekoliko jednostavnih asova u rukavu. Otkrila je šta radi kada joj se uređivanje kose čini kao nemoguća misija, gdje pronalazi svoju “beauty” inspiraciju i koje proizvode voli koristiti.

- Obožavam šešire, kao i torbice. Nikad nisam znala dobro urediti kosu pa su mi šeširi spasonosni dodatak - izjavila je lijepa Krisi.

Tretman suhim ledom i acetonom

Kako bi kožu držale pod kontrolom, sestre Kendal (Kendall, 22) i Kajli Džener (Kylie Jenner,20) idu na tretman suhim ledom i acetonom. Mješavina ova dva sastojka čisti, radi piling i posvjetljuje kožu te blago odstranjuje prljavštinu i masnoće koje su se nakupile na koži i začepljuju pore.