BIH

Srebrenčanin se vratio s operacije iz Nice: Admiru Konjiću ispunio se životni san, dobio novi bubreg

Konjić: Ne mogu opisati svoju sreću

Piše: O. M.

20.8.2017

Admiru Konjiću iz Babunovića kod Srebrenika, koji i pored brojnih zdravstvenih problema uspijeva da zadrži optimizam i osmijeh na licu, prije petnaestak dana ostvario se životni san, o kojem je sanjao punih deset godina.  

U poznatoj francuskoj klinici “Pasteur 2” u Nici ovom 45-godišnjem taksisti prije dvadesetak dana obavljena je kadaverična transplantacija bubrega.

Složeni operativni zahvat prošao je uspješno, a i svi medicinski parametri su veoma dobri tako da se Admir već vratio kući.

- Dago mi je što nije bilo nikakvih komplikacija i što transplantirani bubreg besprijekorno funkcionira. Neizmjerno sam zahvalan “Otvorenoj mreži” iz Sarajeva, brojnim dobrim ljudima i medijima, jer da nije bilo njih, od transplantacije bubrega ne bi bilo ništa - ističe Admir.

Kao dijete, obolio je od dijabetesa, a početkom 2008. otkazala su mu oba bubrega. Skoro punih deset godina najmanje tri puta sedmično putovao je na dijalizu u dvadesetak kilometara udaljenu Gračanicu.

Više od dvije godine sa prijateljima i rodbinom prikupljao je dobrovoljne priloge i uspio osigurati 80.000 KM za troškove operacije.

Nakon što se oporavi od teške operacije, očekuje ga i transplantacija gušterače, za koju očekuje poziv iz Francuske.