TENIS

Đoković šokirao izjavom nakon povlačenja: "Sve je ovo Božija poruka koja kaže dosta!"

Avaz.ba

20.8.2017

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković kaže da povreda koja ga je do kraja godine udaljila sa terena ima i svoje dobre strane.

On će imati mogućnost da se posveti porodici i dočeka svoje drugo dijete, zbog čega je za britanski Express rekao da će predstojeći period iskoristiti na najbolji način.

 - Sve što se dešava, dešava se sa razlogom. Pokušat ću da ovo vrijeme iskoristim na najbolji mogući način sa svojom porodicom. Za oko mjesec dana, Jelena i ja ćemo uz pomoć Boga opet postati roditelji.

Izgleda kao da je ovo moralo da se desi i da je to bila Božija poruka koja kaže 'sada je dosta'.

Sve što mi se desilo, a bilo je mnogo lijepih stvari u vezi sa tenisom i porodicom može da potroši nečiju energiju. Na pozitivan način, ali vas iscrpe - rekao je Đoković.

Novak je u julu, poslije povlačenja u četvrtfinalu Wimbledona, rekao da se povlači do kraja godine zbog problema sa laktom koji ga muči više od godinu dana.

Od osvajanja Roland Garrosa prošle godine i činjenice da je postao tek osmi igrač u historiji koji je osvojio sva četiri Grand Slama, Đokovića je osim povrede mučila i motivacija. 

Izuzev povremenih dobrih izdanja kao na turnirima u Rimu, pa potom u Eastbourneu i Wimbledonu, on nije pokazivao ni blizu onakve partije kakve je igrao dok je bio broj 1 na svijetu.

Do povratka će po prvi put poslije više od deset godina biti van deset najboljih tenisera na planeti, ali su njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Roger Federer i poslije tridesete godine uspijevali da se vraćaju u vrhunsku formu, koju će po povratku nastaviti da traži Novak Đoković.