GLOBUS

Bannon: Nema više predsjedništva za koje smo se izborili

Avaz.ba

20.8.2017

Bivši glavni strategista Bijele kuće Steve Bannon je ocijenio da je period Trumpovog predsjedništva za koji se on borio i izborio sada završen.

- Trumpovo predsjedništvo za koje smo se borili, i izborili, gotovo je sa tim. Mi i dalje imamo veliki pokret, i napravit ćemo nešto od ovoga, ali to predsjedništvo je gotova priča. To će sada biti nešto drugo. Bit će raznih borbi, bit će dobrih i loših dana, ali to neće biti to predsjedništvo - kazao je on u intervjuu za Veekley Standard.

Bannon se pridružio Trumpovoj administraciji nakon što je napustio desničarski sajt "Britebart" i bio je najkontroverzniji savjetnik, smatran za glavnog čovjeka iza Trumpove nacionalističke ideologije.

Sada, kada ga je po svemu sudeći Trump otpustio, Bannon se vratio u Britebart, a izvori bliski njemu najavljuju da će krenuti u obračun sa svojim protivnicima u Bijeloj kući, najprije sa "njujorškim liberalima", kako on naziva Ivanku Trump, Jareda Kushnera i njima bliske zvaničnike.

Uprkos izvještajima, Bannon tvrdi da je dobrovoljno napustio Bijelu kuću.

"Pričao sam 7. avgusta sa Kellyjem (šef osoblja John) i predsjednikom, i rekao sam im da odlazim i da želim da se vratim u Britebart", kazao je Bannon.