LJEPOTA I MODA

Četiri greške s bronzerom koje žene često rade

( Ilustracija)

Avaz.ba

20.8.2017

Bronzer vam može dati zavodljiv ten, istaknuti jagodice i uljepšati konture lica, no isto tako na licu može izgledati neuredno i komično, ako se loše izabere i krivo koristi.

Ovo su 4 najčešće greške koje žene rade s bronzerom:

1. KRIVA NIJANSA

Izabrati najtamniju boju ako si izrazito svijetle puti je zaista suludo. Tamna boja naizgled će te učiniti starijom, fleke na licu vidjet će se iz aviona, a rezultat će biti djetinjast.

2. LOŠE KONTURIRANJE

Konturiranje super izgleda na YouTube tutorijalima. Potez bronzerom ovdje, potez bronzerom ondje, i sasvim obična cura u nekoliko trenutaka izgleda kao J.Lo! 

Ipak, u obzir moraš uzeti da tutorijale snimaju iskusne vizažistice koje su mnogo puta ponovile iste radnje pa ti predlažemo da preskočiš komplicirane tehnike ako ni inače nisi spretna u šminkanju.

3. NANOŠENJE BRONZERA POD LOŠIM SVIJETLOM

Šminka najbolje izgleda kad se nanosi na dnevnom ili jakom svijetlu, a to je pogotovo istina kada se radi o bronzeru. Važno je vidjeti tačno kako će bronzer na licu izgledati kada izađeš na ulicu.

4. GOMILANJE PROIZVODA

Bronzer najbolje izgleda kada lice "osunča" na prirodan i decentan način. Četkicom ne moraš više puta prelaziti preko obraza i lica jer ćeš dobiti gomile smeđih naslaga na licu.