LJEPOTA I MODA

"Začinjene" ledene kocke za ljepotu: Napravi ih kod kuće i poboljšaj svoj izgled i zdravlje

Avaz.ba

20.8.2017

U toplim danima preporučuje se povećati unos tekućine, a svi znamo kako je za zdrav organizam i vitku liniju najbolja - voda.

To ne znači da ju ne možeš "začiniti" simpatičnim beauty kockicama, punim sastojaka koji će pomoći da iznutra utječeš na svoju ljepotu, ali i zdravlje.

Pripremi ove zdrave ledene kockice i ubaci ih u vodu koju pijuckaš tokom dana. Za ovo će ti biti potreban blender i posudice za led.

Detox kockice od limuna i krastavca

Izmiksaj 1 svježi krastavac sa sokom 1 limuna kako bi dobila glatku smjesu. Ubaci je u posudice za led i zamrzni te koristi uz vodu po želji.

I limun i krastavac puni su antioksidansa pa su odlični za izgled tvoje kože, ali i liniju jer djeluju kao dijuretik.


Po želji dodaj i listiće mente koji smanjuju apetit i ublažavaju stres.

Detox kockice od đumbira i zelenog čaja

Skuhaj zeleni čaj sa nekoliko komadića đumbira i pričekaj da se ohladi, a zatim procijedi i zaledi. Zeleni čaj odličan je za izbacivanje štetnih tvari iz organizma, a poznat je i po tome što smanjuje kolesterol i krvni tlak. Đumbir ublažava nadutost, ima antibakterijska svojstva, potiče razgradnju masnih naslaga, smanjuje razinu kolesterola i odličan je lijek protiv mučnine.

Anticelulitne kockice ananasa

Jesi li znala da ananas smanjuje nadutost i plinove, potiče metabolizam i djeluje kao odličan borac protiv celulita i zadržavanja tekućine u organizmu? U blenderu napravi pire od ananasa, ubaci ga u posudice za led i zamrzni. Svaki dan nekoliko kockica popij uz vodu.

Vezane vijesti