BIH

Gračanica: Mujo koplje bacio u drugi entitet

Piše: H. ČALIĆ

19.8.2017

Poslije okupljanja 50 veterana, bivših rukometaša RK Gračanica, te formiranja Kluba veterana Gračanica 1956 i odigrane humanitarne utakmice za liječenje 12-godišnjeg dječaka Mehmeda Šabića, izgorjelog u požaru, rukometani vetarani Gračanice danas, sve do prvog sumraka, družili su se na izletištu Vis, osam kilometara sjeverno od Gračanice.

Nakon roštilja i prisjećanja na godine, kada se na rukometnom igralištu, ali i u dvorani “Luke” igrao “atomski” rukomet, a RK Gračanica palila i žarila u Premijer ligi (danas je ovaj klub već drugu sezonu u nižem rangu Prvoj ligi F BiH op.a.), na sportskim terenima Visa, bivši rukometni asovi su se takmičili u raznim discipinama.

Bacanje koplja, privuklo je najviše pažnje, jer su se i supruge rukometaša okušale u ovoj rijetkoj disciplini.

Ipak, apsolutni pobjednik u bacanju koplja u dalj, je bivši golman RK Gračanice, sada golman ekipe Veterani Mujo Atić. On je osvojio je prvo mjesto. Kako i ne bi, kada mu je savjete dijelio doktor fizičkog i zdravstvenog odgoja Osman Bukvić.

U odnosu na ostale, Atić je koplje bacio toliko daleko, da je ono iz sportskog kompleksa Visa odletjelo u šumu zvanu Šemunica, u blizini entitetske granice.

Dok je koplje letjelo visinama, neko je u šali povikao:

- Opa, Mujo koplje bacio u drugi entitet.