KOŠARKA

Nema Duleta, nema problema: BiH do nogu potukla Armeniju u odlučujućoj utakmici

Avaz.ba

19.8.2017

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Armeniju u gostima, te tako izborila dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini.

Zmajevi su na kraju slavili rezultatom 83:66.

Reprezentacija BiH u Armeniju je otputovala bez selektora Duška Vujoševića kojem je zbog ozbiljnih zdravstvenih problema ljekarski tim preporučio da izbjegne taj put. Zmajeve je danas sa klupe predvodio nekadašnji selektor, a sada Vujoševićev prvi pomoćnik - Mensur Bajramović, koji je odradio sjajan posao.

Zmajevi su u drugom dijelu meča potpuno nadigrali Armence, te su u posljednjoj četvrtini vodili i po preko 20 poena razlika, a pitanje pobjednika nije dolazilo u pitanje.

Veći dio utakmice bh. košarkaši bili su bolji i imali prednost. Armenija, predvođena američkim "playom" Boatrightom, u nekoliko navrata uspijevala se vratiti u igru, a jednom i povesti. Ipak, u posljednjoj četvrtini bh. tim je u potpunosti slomio otpor domaćih, koji su više od osam minuta bili bez poena. Za to vrijeme košarkaši BiH su napravili seriju 18:0 i riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji u selekciji BiH bili su Džanan Musa sa 21, Obrad Tomić sa 16, Edin Atić s 15 i Adin Vrabac sa 12 poena, dok je Armeniju predvodio Boatright sa 22 poena.

Reprezentacija BiH je s omjerom od četiri pobjede i dva poraza osvojila drugo mjesto u grupi i zajedno s pobjednikom grupe Švedskom izborila učešće u kvalifikacijama koje počinju u novembru.