LIFESTYLE

Intimna ispovijest Brigitte Macron: Jedina Emmanuelova greška je što je mlađi od mene

Avaz.ba

19.8.2017

Francuze ne prestaje fascinirati ljubavna priča Brižit Makron (Brigitte Macron) i 24 godine mlađeg predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel). Neslužbena prva dama Francuske Brižit prvi put je progovorila o odnosu sa mužem i priznala da se, nakon nekoliko mjeseci života u Elizejskoj palači, ne osjeća poput prve dame.

Ljubavna priča

Bivša nastavnica (64) našla se u centru pažnje nakon što su u javnost dospjeli detalji o njenoj vezi s Emanuelom, najmlađim šefom države nakon Napoleona. U prvom intervjuu od izbora, Makron je ispričala svoju ljubavnu priču sa 39-godišnjakom, koja je počela prije više od 20 godina, objašnjavajući da je Emanuelova jedina greška što je mlađi od nje.


Upoznali su se kad mu je u školi predavala dramu. On je još bio tinejdžer, a ona udana majka troje djece. Uprkos žestokom protivljenju njegovih roditelja, par je ostao zajedno i vjenčali su se 2007. godine.

- Jedina Emanuelova greška je što je mlađi od mene. Kad čitam detalje o našoj vezi u medijima, imam osjećaj kao da čitam tuđu priču. Naša je tako jednostavna… Da nisam donijela odluku da ću, uprkos svemu, biti s njim, propustila bih cijeli život - rekla je Brižit.

Snažni osjećaji

Period dok se sastajala sa Makronom kao nastavnica drame, opisuje kao besmislen. Kako su u to doba imali i privatne časove, jer su zajedno radili na adaptaciji drame Eduarda de Filipa (De Filipp), priznala je da je već tada shvatila da se njihov odnos mijenja. Rekla je da se pokušala oduprijeti sve snažnijim osjećajima prema učeniku i da mu je savjetovala da školu završi u Parizu.

- Među nama nije bilo ničega, ali trač se proširio. Tad sam jedino bila jako zabrinuta za svoju djecu – kazala je Brižit.

Dodala je da se ljubav među njima razvijala polako te da se 20 zajedničkih godina čini kao ništa. Istaknula je i da svakog jutra zajedno doručkuju, ona sa svojim borama, a on sa svojom svježinom.