CRNA HRONIKA

Banja Luka: Optužnica protiv poznatih lopova

O. Ma.

19.8.2017

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv jednog od najpoznatijih banjalučkih lopova Zorana Aleksića (42) i Igora Vučenovića (30), kojom se terete za više provala u kuće i stanove.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kaže da se Aleksiću i Vučenoviću stavlja na teret da su od decembra 2016. do 5. jula ove godine provaljivali u privatne objekte u Banjoj Luci, Prijedoru i Laktašima, iz kojih su krali novac, nakit i druge stvari.

- Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu u Banjoj Luci, uz prijedlog da se optuženima produži mjera pritvora zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - rekla je Đaković-Vidović.

Obojica su uhapšena u okviru akcije "Istok 2", a sumnja se da su u provalama ukrali skoro 80.000 KM. Aleksić iza sebe ima na desetine krivičnih prijava za više od 100 krivičnih djela. U posljednjih 20 godina izrečeno mu je ukupno 11 godina zatvora, što je većinom odležao.

Postupci protiv njega vode se i u Doboju, Donjem Vakufu te u susjednoj Crnoj Gori, gdje ga terete za 18 provala. I Vučenović je ranije hapšen zbog imovinskih delikata, ali i zbog zloupotrebe narkotika.