LJEPOTA I MODA

Savjeti za ljepotu i dobar izgled kojima su nas naučile mame

( Agencije)

Avaz.ba

19.8.2017

Uz savjete o momcima, školi i prijateljstvu, trikovi za dobar izgled nešto su što bi svakako trebala naslijediti od svoje majke koja je odrastala u doba kada se o njezi i kozmetičkim proizvodima razmišljalo pametno i ekonomično, a ne komercijalistički. 

Ovo su najčešći savjeti za ljepotu naših mama, koji su i dan danas apsolutno tačni.

NA LICE NE STAVLJAJ PREVIŠE PROIZVODA

Danas je teško odoljeti bezbrojnim sjajnim kutijicama koje nam se smiješe s polica parfimerija, a još više reklamama koje nas uvjeravaju kako nam treba i serum, i micelarna vodica, i losion, i tonik i barem 3 kreme. Mnoge naše mame imale su sredstvo za čišćenje lica i popularnu kremu u plavoj kutiji i koža im i dan danas izgleda fantastično.


BUDI UREDNA I DOSLJEDNA

Upravo zbog ovog savjeta, našim mamama bili su dovoljni i najjednostavniji proizvodi. Važno je pronaći kremu koja ti odgovara i nanositi je redovno ujutro i navečer te svako večer dobro očistiti lice od šminke i ne petljati previše po njemu. Tu leži tajna lijepog tena.

NE IDI NA SUNCE IZMEĐU 12-16 SATI, DRŽI SE HLADA

Uz sunčanicu i štetne zrake od kojih se svakako treba paziti, izbjegavanje sunca će te zaštititi i od prijevremenog starenja kože. Žene koje imaju najljepšu kožu u zrelijoj dobi cijeli su život izbjegavale jako sunce koje izaziva boranje i starenje kože.

IZGLEDAJ LIJEPO I PO KUĆI

Rastegnuta trenerka, lice bez šminke i zapetljana punđa - velik broj djevojaka izgleda upravo tako u svoja 4 zida. Naše mame uvijek su izgledale uredno i dotjerano, bilo da se radi o lijepoj trenerci ili udobnoj košulji i suknji, a kosa im je uvijek bila počešljana. Uredan izgled podiže samopouzdanje i pokazuje kako držimo do sebe pa ovaj savjet svakako vrijedi poslušati.


PAZI NA SVOJE STVARI

Razbacani ormari puni nagužvane odjeće koja možda nije ni oprana? Ovako nešto našim se mamama ne bi moglo dogoditi ni u najmlađim danima. Uredan ormar pomoći će ti da se bolje snađeš i organiziraš, a tvoja će lijepa odjeća trajati duže i izgledati bolje.

UVIJEK IMAJ LIJEPU FRIZURU, UREDNE NOKTE I ČISTE CIPELE

Izgledati uredno, važnije je od gomilanja šminke i parfema. Poslušaj ovaj savjet i ljudi će te uvijek doživljavati kao dotjeranu ženu.