BIH

Tako SDA pušta niz vodu islužene

Informativa.ba

19.8.2017

Što zbog prilično teške bolesti od koje je obolio početkom godine, a dijelom pritisnut brojnim aferama u kojim se spominje kao glavni akter, korumpirani i potpuno ogoljeni tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara, član najozloglašenije poslijeratne kriminalno-političke grupe-halke iz SDA uz svoju braću Aljošu i Denisa Zvizdića, u posljednje vrijeme je rijetko viđen, piše Informativa.ba. 


Dubravko Čampara: Danas posramljen, ponižen, nepoželjan u silnom strahu od situacije u kojoj nikada nije bio da je danas upravo on predmet istražnih radnji u više postupaka koji se vode protiv njega. Dubravko Čampara: Danas posramljen, ponižen, nepoželjan u silnom strahu od situacije u kojoj nikada nije bio da je danas upravo on predmet istražnih radnji u više postupaka koji se vode protiv njega

Nekada neizostavan "inventar" u sarajevskim kafanama na Mejtašu i Džidžikovcu, a danas posramljen, ponižen, nepoželjan i vjerovatno u silnom strahu od situacije u kojoj nikada nije bio, da ne vlada pravosuđem na način kao što je to bilo ne tako davno, da ne vlada policijskim agencijama kao nekada, ali vjerovatno informisan da je danas upravo on predmet istražnih radnji u više postupaka koji se vode protiv njega i njemu sličnih tužilaca, koji su đavolu prodali dušu, piše Informativa.ba.


Srećom časne i poštene sudije Suda BiH nisu dozvolile sramotu da politički ili sigurosni pamfleti koje je pisao Čampara i njegove stručnosaradničke konkubine sa kojima je orgijao po zgradi pravosudnih institucija BiH, dobiju formu osuda ljudi. Srećom časne i poštene sudije Suda BiH nisu dozvolile sramotu da politički ili sigurosni pamfleti koje je pisao Čampara i njegove stručnosaradničke konkubine sa kojima je orgijao po zgradi pravosudnih institucija BiH, dobiju formu osuda ljudi

Nedavno su mediji objavili da su političke spletke i montaže Dubravka Čampare koštale poreske obaveznike ove države preko milion KM dosada, a ko zna koliko će još njegovih lakrdija i montaža završiti tužilačkim debaklom. Srećom časne i poštene sudije Suda BiH nisu dozvolile sramotu da politički ili sigurosni pamfleti koje je pisao Čampara i njegove stručnosaradničke konkubine sa kojima je orgijao po zgradi pravosudnih institucija BiH, dobiju formu osuda ljudi koji su se našli na nišanu politike SDA koju je brat ministra unutrašnjih poslova FBiH, provodio u Tužilaštvu BiH.

Danas skriven u hladu vikendice, traži način kako se izvući iz delikatnih situacija, kao što su npr. opužbe da je sa Božom Mihajlovićem dijelio zaplijenjeni novac iz drugih predmeta, lažnim svjedocima u svojim tužilačkim spisima ili mućke sa turskim ljekarima koji su vršili teška krivična djela u BiH.

Svjestan je da mu je pravna država stala u kraj i osluškuje u panici dešavanja prije svega u zgradi pravosudnih institucija BiH, ali i agencija za provedbu zakona, pokušavajući doći do nekadašnjih "saboraca" koji su mu sada svjesni njegovog kraha, okrenuli leđa spašavajući vlastitu kožu.

Izmaklo se tlo pod nogama i u nekada njihovom bastionu OSA-i, jer sukob oko kandidature za člana predsjedništva BiH ispred SDA posvađao je ove nekada čvrste veze, koje su ipak bile samo interesne i očito neiskrene.

U slučaju Dubravka Čampare pravda će biti zadovoljena tek kad ovaj korumpirani tužilac bude iza rešetaka kažnjen višegodišnjom kaznom zatvora za sva nedjela činjena u posljednjih 7-8 godina u interesu svoga brata Aljoše i SDA, koja ga svakako ovako bolesnog i nepotrebnog "pustlla niz vodu" piše Informativa.ba.