KULTURA

Kenan Crnkić dobitnik američke književne nagrade „Bookvana 2017“: "7 tajni uspjeha" pobjednik u kategoriji motivacione literature

Avaz.ba

19.8.2017

Englesko izdanje regionalnog bestsellera „7 tajni uspjeha“ (7 secrets to success) ovogodišnji je pobjednik u kategoriji motivacione literature, te dobitnik prestižne američke književne nagrade „Bookvana 2017“ (BVA).

Više hiljada književnih naslova iz cijelog svijeta i ove godine se borilo za titulu finaliste i pobjednika u jednoj od 30 kategorija.

Nakon što je ovaj bestseller zauzeo prvo mjesto u oblasti ličnog uspjeha i motivacione literature na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga "Amazon", dr. Kenan Crnkić postao je punopravni član „Nonfiction Authors Association“ sa sjedištem u Kaliforniji. NFAA je vodeća svjetska asocijacija koja okuplja autore bestselera specijalizirano iz područja motivacije, biznisa i self-helpa.  

Crnkićeva knjiga, od strane ove asocijacije, nominirana je za čak devet različitih globalnih izbora za knjigu odnosno laureat godine.

Bookvana – u slobodnom prijevodu označava mjesto odnosno stanje koje odlikuje ljubav prema knjigama, čitanju, istraživanju i znanju. Upravo iz tog razloga, moto ove književne nagrade jeste život, duh i znanje. Riječ je o posebnoj književnoj nagradi koja se dodijeljuje u čast književnika koji doprinose razvoju društva, promoviraju unutrašnju snagu čovjeka i kultiviraju duhovnost.