BIH

Stanje na putevima: Pojačan je promet vozila na graničnom prijelazu Doljani

Avaz.ba

19.8.2017

Prema prikupljenim podacima, ovoga jutra se u većem dijelu BiH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. 

Nešto frekventniji saobraćaj je na jugu naše zemlje, prema graničnim prijelazima. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise.

U cilju nesmetanog održavanja brdskog autoslaloma “Nagrada Trebinja 2017”, danas (19.08.) na dijelu regionalnog puta R-429 Trebinje-GP Zupci (dionica Aleksina Međa-Tuli, u dužini od 1.100 metara) doći će do privremenih obustava saobraćaja i to: od 10 do 11.15, od 11.45 do 13 i od 13.15 do 14 sati. 

Za vrijeme obustava, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Trebinje-GP Klobuk-Vilusi-Morinj-Herceg Novi. S obzirom na to da je turistička sezona u punom jeku i da se radi o veoma frekventnom putnom pravcu, pozivamo sve koji planiraju putovati navedenom dionicom, da putovanje planiraju u skladu sa najavljenim privremenim obustavama saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Pojačan je promet vozila na graničnom prijelazu Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.