NOGOMET

Salihamidžić pojasnio svoju odluku koja je razbjesnila Ancelottija, ali oduševila njegovu ženu

Avaz.ba

18.8.2017

Bayern je u petak otvorio novu sezonu u Bundesligi.

Bavrskom divu s druge je strane stajao Bayer iz Leverkusena, ali uoči dvoboja puno se više pisalo o novitetu kojeg je uveo Hasan Salihamidžić

Proslavljeni bivši bosansko-hercegovački nogometaš Hasan Salihamidžić u petak je debitirao u ulozi sportskog direktora bavarskog diva, minhenskog Bayerna.

'Zasad sve ide kako treba. Ako se pojave poteškoće, mi ćemo intervenirati. Ako se pojave problemi, nastojat ćemo ih kroz razgovore otkloniti. Gotovo svakodnevno komuniciram s Rummeniggeom, koji mi dosta pomaže. Unutar kluba je sve dobro posloženo, ali uvijek treba ići u korak s vremenom', rekao je Salihamidžić za njemački Sky.

Zanimljivo, Salihamidžićevim dolaskom stigle su i neke novine u klub. Pa je tako, recimo, zabranio pušenje unutar klupskih prostorija i svlačionica. A jedan od okrojelih pušača je italijanski stručnjak Carlo Ancelotti (58) koji je 18 godina stariji od popularnog Brace.

'Carlo je profesionalac i prihvatio je to bez problema. Pitao sam ga da li bi to bio problem za njega, a on je rekao da ne bi', pojasnio je Salihamidžić.

Na istu temu govorio je i Italijan.

'To je dobro za moje zdravlje, a moja je žena oduševljena', kratko je, vjerovatno i s dozom ironije, rekao simpatični Ancelotti.