LIFESTYLE

Roda sletila u dvorište firme

Avaz.ba

18.8.2017

Nekoliko zaposlenih u jednoj firmi u industrijskom dijelu Dorćola, zatekli su neobičnog posjetioca kada su jutros došli na posao.

- U toku prepodneva kolega me je pozvao da nešto pogledam i imao sam šta da vidim. U ograđenom velikom prostoru firme u kojem se nalaze hangari, skladišta i nekoliko kancelarija, šetala je roda. Svi smo bili iznenađeni. Ja sam gradsko dijete, tako da sam prvi put u životu vidio rodu uživo – priča V. B.

Čim su primjetili da roda ima prsten na desnoj nozi pozvali su Beogradski zoološki vrt.

- Pretpostavili smo da nekome pripada zbog prstena na nozi i pozvali smo Zoo vrt, a oni su nas rutinski uputili na Udruženje za zaštitu životinja. Iz Udruženja su nam kratko rekli da znaju za taj slučaj jer je juče prijavljen i da će riješiti, ali ne i kako. Ne pričamo o vojnoj tajni, pa da ne mogu da nam kažu. Naša ideja je bila da neko pomogne rodi, jer svi mi ovdje volimo životinje – kaže radnik iz firme u kojoj brinu i o dva psa.

Radnici su sumnjali da je roda povrijeđena jer je samo šetala i djelovala dezorjentisano. Međutim, nekoliko sati nakon posjete, rode više nije bilo. Možda je ovaj neobičan gost promašio destinaciju, pa riješio da odleti i vrati se na pravu putanju.