NOGOMET

Baka doveo Sjevernokorejca: Ruke zabole dok mu objasniš!

Avaz.ba

18.8.2017

So Hyun-uk reprezentativac je Sjeverne Koreje koji je nakon probe u Zrinjskom zadovoljio struku bosanskohercegovačkog prvaka i potpisao ugovor s "plemićima".

Iako nogometno znanje 25-godišnjeg desnokrilnog napadača, koji može igrati i kao napadač, vjerojatno neće predstavljati problem prilagodbi, hoće - jezik.

- Veliki je problem komunikacija, ne govori engleski jezik. Iako zna poneku riječ, ruke te zabole dok mu objasniš! Ali nije to toliki problem jer sada ga počinju učiti naš jezik - otkrio je trener Zrinjskog Blaž "Baka" Slišković, koji ni sam nije vičan engleskom.

- Bolje je njemu da uči naš jezik pa, ako za mjesec dana nauči 15 riječi, bolje nego da mi učimo engleski. Ni moji igrači ga ne znaju - ispalio je Slišković, koji je ne tako davno trebao biti izbornik upravo Sjeverne Koreje.

- Jedan njihov general pristupio mi je preko jednog menadžera. Pristao sam, ali tada se u Sjevernoj Koreji pojavila neka bolest zbog koje su bili zatvorili granice na dva mjeseca. Nakon toga sve se izjalovilo - izjavio je Baka u intervjuu za Večernji list.