Ispovijest čovjeka kojeg su specijalci brutalno pretukli: Zaustavili su me u vožnji, pitali "Ko ti je rekao da izađeš iz auta", uhapsili, a onda...

Objavljeno: 16. 05. 2017 - 13:23 Novosti » Crna hronika A A A Times Arial
Ispovijest čovjeka kojeg su specijalci brutalno pretukli: Zaustavili su me u vožnji, pitali

Ivan Franjić, kojeg su službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK pretukli u Policijskoj stanici Vitez, u izjavi za Avaz.ba kazao je da se te večeri sa suprugom i dvoje djece vraćao s jednog slavlja.

- Zaustavili su me i tražili vozačku i saobraćajnu dozvolu. Izašao sam iz auta da im dam, ali me je jedan od njih pitao: "Ko ti je rekao da izađeš iz auta?“, a potom su me uhapsili - rekao je Ivan.

zapsinik-21

zapisnik-2

- I ranije sam hapšen i ranije su me udarali policajci, ali nikada ih nisam prijavljivao jer sam bio kriv. No, ovaj put ništa nisam uradio. U stanici su me udarali jer sam rekao da želim nazvati advokata. Sve je snimao moj sin Kristijan - kazao je Franjić, koji je zbog ovog slučaju podnio prijavu Odjeljenju za Profesionalne standarde MUP-a SBK. 

Podsjetimo, jutros je objavljen video na kojem se vidi kako ga specijalci brutalno udaraju u policijskoj stanici. Iz MUP-a SBK su nam ranije kazali da je slučaj prijavljen te da se provodi interna istraga.

VEZANI TEKST >>> Objavljen šokantan snimak policijske brutalnosti: Kako su specijalci pretukli uhapšenog u Vitezu

 Autor: Am.K.
Preporučujemo vam