REGION

Sud blokirao cjelokupnu imovinu Svetozara Marovića i njegove porodice

G. Srdanov / RAS Srbija

Avaz.ba

18.8.2017

Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o porijeklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi.

Sud je na zahtjev specijalnog tužioca blokirao imovinu Marovićeve supruge Đorđine, sina Miloša, kao i članova njegove porodice, navode podgoričke Vijesti.

Time je sud prihvatio zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina osuđenog vođe budvanske kriminalne grupe zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage - da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima, navodi podgorički list.

Privremena mjera zabrana korišetenja imovinom jučer je upisana na desetak nekretnina, te budvanske porodice. Blokiran je i stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata u Budvi koji je sredinom jula prodao za 180.000 eura.

Time je stavljena blokada izvršenja kupoprodajnog ugovora dokorašnjeg funkcionera crnogorske vladajuće DPS sa slovenačkom državljankom do okončanja finansijske istrage i eventualnog pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovine.

Blokirano je i raspolaganje četvorospratnom vilom Marovićeve supruge Đorđine u budvanskom naselju Babin do, koju je, tvrde finansijski istražitelji, fiktivno prodala za milion i po eura.

Vilu od 207 kvadrata Marovićeva je 2012. godine kupila od proslavljenog fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića za 300.000 evra. Odmah poslije toga kuća je porušena i izgrađena je nova četvorospratnica od gotovo 1.000 kvadrata.