GLOBUS

Zovu ga đavo zbog džinovskih ruku, misle da je uklet: Zabranjeno mu je da ide u školu jer plaši djecu

Avaz.ba

17.8.2017

Dvanaestogodišnji Tarik iz Indije ima džinovske ruke zbog kojih mu je odlazak u svaku školu u okrugu zabranjen, a djeca i drugari ga izbjegavaju.

Prema riječima Tarikove porodice, on sam ne može da se obuče, a seljaci su ga nazvali đavo jer vjeruju da su njegove ogromne ruke posljedica kletve, piše "Mirror".

- Od rođenja je imao velike ruke. Međutim, kako je rastao, tako su one postajale sve veće. Dok mu je otac bio živ išao je često kod ljekara u pokušaju da mu pomogne. Nažalost, njegov otac je preminuo i sada ima samo majku i brata, pa ne može da ide na bilo kakve tretmane - izjavila je Tarikova tetka Pušpa.

Tarikov stariji brat Harjan mu pomaže i trudi se da mu olakša svakodnevicu i uradi stvari koje ovaj mališan ne može.

- Veoma je teško Tariku da uradi bilo koje dnevne obaveze kao što su tuširanje, oblačenje ili jedenje - rekao je Hargjan.

Ljekari još uvijek nisu identificirali poremećaj od kojeg boluje ovaj mladi Indijac.

Nažalost, Tarik svakodnevno doživljava maltretiranje od komšija i prijatelja, a također nije poželjan ni u školi.

- Imao sam prijatelje u početku, ali sada nemam nikoga. Ljudi se plaše mojih ruku. Želio sam da idem u školu, ali su me odbili - jada se Tarik.

U školi su rekli da ne mogu da prihvate Tarika za učenika jer njegove džinovske ruke plaše drugu djecu.

Tarikova porodica nema novca za liječenje i ne može da mu priušti da ode u dobru bolnicu gdje bi njegovo stanje možda i moglo da se riješi ili barem dovede u red.

Pogledajte video: