NOGOMET

Messer - novi sponzor FK Sarajevo

Piše: Avaz.ba

17.8.2017

Renomirana kompanija Messer, lider na tržištu proizvodnje i distribucije plinova, novi je sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo.

Zahvaljujući ovom sponzorstvu, bordo klub je dobio značajnu podršku pri realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata među kojima je za nas izuzetno bitna potpora pri održavanju kvaliteta terena u Trening centru Sarajevo u Butmiru. Saradnja će, kako je istaknuto, u narednom periodu biti proširena i na druge klupske potrebe.

Messer u Bosni i Hercegovini je socijalno odgovorna kompanija poznata po korporativnoj senzibilnosti prema onom dijelu bosanskohercegovačke zajednice koja ima potencijala da prosperira i napreduje, kao što su sportisti, sportski kolektivi i mladi talenti iz svih oblasti društvenog djelovanja kojima je želja da se afirmiraju i steknu znanje i obrazovanje.

Messer je jedno od vodećih društava u oblasti industrijskih plinova u svijetu i aktivan je u preko 30 država u Evropi, Aziji i Peruu sa više od 60 operativnih društava u tim zemljama.

Lider je u proizvodnji industrijskih, medicinskih i specijalnih plinova i prateće opreme u Bosni i Hercegovini sa dugogodišnjim iskustvom, zapošljava vrhunske kadrove, čija znanja, umijeća i posvećenost predstavljaju siguran zalog za još uspješniju budućnost kompanije.

Generalni direktor ove kompanije Valentin Ilievski ističe da će strateški cilj Messera uvijek biti investiranje: investiranje u mlade talentirane kadrove, u tehnologiju, u proizvodnju i know how, a samim tim i u ukupan društveni sistem koji nas okružuje ali i određuje.

- Messer će utkati svoje niti u ovaj šareni bosanski ćilim, a, vjerujem i drugi sponzori, sve da bi dobili klub s kojim će ne samo Sarajevo i njegovi navijači, nego i grad, kanton, entitet i država, biti ponosni – izjavio je Ilievski, CEO Messer BH Gas.

Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo se zahvaljuje kompaniji Messer BH Gas na ukazanom povjerenju.