KOŠARKA

Ostali u igri za SP: Košarkaška reprezentacija BiH deklasirala Slovačku u gostima

Piše: Al. Ti.

16.8.2017

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Slovačkoj u okviru pretkvalifikacija za odlazak na SP 2019. godine pobijedila domaću reprezentaciju rezultatom 92:74.

Izabranici Duška Vujoševića su od samog početka utakmice nametnuli svoj ritam, a tome u prilog ide činjenica da su domaći košarkaši u prvom poluvremenu samo dva puta vodili i to po pola koša razlike.

U prvoj četvrtini igrali smo odlično na krilima Muse, koji je pogađao iz svih pozicija, vodili u jednom trenutku čak 12 razlike, a bilo je 25:13.

Drugu četvrtinu bolje su počeli domaći košarkaši koji su napravili seriju od 8:0 i došli do izjednačenja u jednom trenutku, a bilo je 32:32.

I tada se ukazao Musa, koji je serijom poena donio našim momcima prednost, a i poenima Vrabca došli na plus 10 nakon prvog poluvremena.

U trećem periodu vidjeli smo pravu rapsodiju u režiji naših momaka, koji su bukvalno na proste faktore rastavili domaće košarkaše, a prednost našeg tima je bila dvocifrena tokom cijelog perioda, a u jednom trenutku je iznosila i 27 poena. Bilo je 80:53.

U posljednjoj četvrtini naši momci su strpljivom igrom čuvali prednost i nisu dopuštali nikakvo iznenađenje.

Konačan rezultat glasio je 92:74 za našu reprezentaciju.

Najbolji u našem timu bio je Musa koji je ubacio 27 poena, a Atić je ubacio 7 poena. Kod Slovačke najbolji je bio Rancik koji je ubacio 19 poena.

Naši košarkaši su sada na omjeru od tri pobjede i dva poraza, a naredni meč igramo u gostima protiv Armenije. Susret je na rasporedu u subotu