GLOBUS

James napadao Trumpa: Legendarni košarkaš optužio predsjednika da je "u modu" vratio rasnu mržnju

Piše: Avaz.ba

16.8.2017

Zvijezda američke košarke LeBron James optužio je američkog predsjednika da je "u modu" vratio rasnu mržnju, poslije izjava Donalda Trumpa o odgovornosti onih kojih su izazvali nedavne nerede u saveznoj državi Virginiji.

Uvijek je postojala rasna mržnja u SAD. To je poznato, ali je Donald Trump to vratio u modu - naveo je igrač Clevelanda na Twitteru. 

Košarkaš je reagirao na Trumpovu izjavu koji je u New Yorku ponovio svoju prvobitnu i kontroveznu reakciju o nedavnim neredima u Virginiji, ocijenivši da su "obje strane" krive.


Trump se našao na udaru kritika pošto je optužio "mnoge strane" za mržnju i netrpeljivost, bez otvorenog spominjanja neonacista i rasista koji su organizirali skup u Virginiji, gdje je stradala jedna žena.

- Ja sam neko čiji se glas čuje, tako da koristim priliku da kažem da je ljubav jedini način da poboljšamo društvo. Jedino tako možemo nešto da postignemo - rekao je James.

- Mi smo ti koji treba da reagiramo, a ne onaj tamo koji bi trebalo da bude predsjednik SAD - dodao je košarkaš.

James, jedan od najboljih košarkaša na svijetu, ima običaj da se politički angažira. Tokom predizborne kampanje za predsjedničke izbore održane prošle godine, košarkaš je podržao Trumpovu protivnicu, demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton.