Ovo je psihopata koji je stvorio ubilačku igru "Plavi kit" | Djecu je tjerao na samoubistvo jer su "otpad"

Objavljeno: 11. 05. 2017 - 17:01 Novosti » Crna hronika A A A Times Arial
Ovo je psihopata koji je stvorio ubilačku igru
Foto: Screenshot

Filip Budeikin (21), koji je osmislio bolesnu “igru samoubistva” namijenjenu djeci, zatrpan je ljubavnim pismima koje mu zaluđene tinejdžerke šalju u ruskom zatvoru, gdje se trenutno nalazi.

On je pritvoren zbog optužbi da je naveo najmanje 16 srednjoškolki da se ubiju tako što su učestvovale u igri “Plavi kit” koja se proširila društvenim mrežama, a navodno je stigla i do Hrvatske.

Mladić je priznao zločine i kazao kako su njegove žrtve “biološki otpad” i da su bile sretne što će umrijeti i da on na taj način “čisti društvo”.

prepiska-plavi-kit-2

Prepiska igre "Plavi kit"

Naime, igra “Plavi kit” uključuje ispiranje mozga psihološki labilnim tinejdžerima i u periodu od 50 dana ih nagovara da izvršavaju raznorazne zadatke, poput gledanja horor filmova, buđenja u sitne sate, samopovrijeđivanja, a sve završava samoubistvom.

Nagađa se da je na nagovor Budeikina ili drugih “mentora” život oduzelo više desetaka maloljetnika.

Iz zloglasnog zatvora "Kresty" u Sankt Petersburgu, gdje mladić od novembra čeka suđenje, izvijestili su kako su do sada primili na desetine ljubavnih pisama koje su mu i predali. Kazali su kako mu prema zakonu ne mogu zabraniti da prima pisma, ali ni da šalje pisma tinejdžerkama koje mu otvoreno daju svoje adrese.

Nestabilne devojke željne pažnje

Psiholog Veronika Matiushina smatra kako djevojke koje su se u njega zaljubile ne dobivaju dovoljno pažnje i ljubavi od svojih roditelja, a da im ovaj zgodni mladić pruža određenu podršku i daje im pažnju koju trebaju, prenosi “Jutarnji list”.

Neki procjenjuju da je više od 100 ruskih maloljetnika, mahom devojaka, umrlo nakon što su postali opsjednuti grupama koje potiču na samoubistvo na ruskoj verzijii Facebooka, ‘VKontakte’.

Kako funkcionira igra

Anton Breido, iz Istražne komisije Rusije, upozorio je kako je Budeikin vrlo dobro znao što treba da napravi kako bi došao do rezultata.

- Sa svime je počeo 2013. godine i od tada je usavršio taktiku i putem ispravljao greške. Filip i njegovi pomoćnici prvo su privukli djecu u grupe na društvenoj mreži koristeći jezive videosnimke. Zadatak im je bio da privuku što više djece, a onda da procijene ko je od njih najskloniji psihološkim manipulacijama.

Video: Telegraf


Autor: (Telegraf)
Preporučujemo vam