REGION

Užas: Majka ubila novorođenče i bacila tijelo u smeće

Avaz.ba

15.8.2017

Zbog sumnje da je prošle sedmice ubila svoje tek rođeno dijete i bacila ga u smeće, jučer je uhapšena 33-godišnja Suzana M. iz Vrbasa u Srbiji. 

Tijelo djeteta jučer ujutro pronašli su skupljači sirovina koji su odmah pozvali policiju.

Policija je utvrdila da je nesretno dijete bilo šesto dijete u porodici te da je rođeno u porodičnoj kući prošle srijede. Suzana M. izjavila je kako joj je dijete pri porodu ispalo iz ruku i preminulo, a nakon toga ga je dva dana držala u ormaru i potom bacila na otpad.

Nakon poroda, Suzana M. bila je u bolnici gdje je pregledana na ginekologiji, a potom je na vlastiti zahtjev otpuštena iz bolnice. Nakon što je tijelo djeteta pronađeno, iz bolnice su obavijestili policiju o tome da se nedavno porodila. Mediji u Srbiji pišu da je istraga pokazala kako je dijete ubijeno odmah nakon rođenja.

Prema pisanju portala Alo, D.G., čovjek koji je pronašao tijelo nesretnog djeteta bio je užasnut i šokiran.

"S kolegama sam na deponiji čekao kamion da doveze otpad i krenuo sam premetati po njemu. U jednom trenutku nešto se skotrljalo s vrha gomile pravo meni pod noge. Izgledalo je kao lutka, ali kada sam malo bolje pogledao, vidio sam malu, mrtvu, modru bebu. Do pola tijela bila je umotana u prekrivač", rekao je čovjek. Kad se pribrao, zvao je Hitnu pomoć, a oni su po dolasku mogli samo utvrditi smrt.