KULTURA

Predstavljeni rezultati 67. umjetničke sezone Bosanskog narodnog pozorišta

E. D.

15.8.2017

Povodom završetka 67. umjetničke, pozorišne i koncertne sezone i ostvarenih programsko-poslovnih rezultata Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u sezoni 2016/2017, danas je održana pres-konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati i najavljeni novi projekti ove umjetničke kuće iz Zenice.

Direktor BNP Zenica Hazim Begagić rekao je da se 67. sezona BNP-a po svim pokazateljima može ocijeniti još jednom uspješnom sezonom.

- Ukupno 24 osvojene nagrade i umjetnička priznanja šest te premijernih izvedbi, od toga dvije u okviru dječije, omladinske i lutkarske scene i dvije koprodukcijske saradnje veliki su rezultati. Posebno smo ponosni na dugo pripremani projekt, predstavu „Moja fabrika“ pripremana po istoimenoj knjizi Selvedina Avdića, a u režiji Selme Spahić i koja govori o identitetu ovog grada. Imali smo i 28 festivalskih učešća, od čega osam u inostranstvu – rekao je Begagić.

O protekloj sezoni i planovima za narednu na današnjoj pres-konferenciji govorili su i Merima Handanović, saradnica za odnose s javnošću, zatim, Lana Delić, glumica i pozorišna umjetnica, Nusmir Muharemović, glumac i pozorišni umjetnik, Elvir Škiljo, voditelj Službe marketinga i prodaje, Nedžad Fejzić, teatrolog i Denis Krdžalić, producent.