NOGOMET

Ivan Krstanović kažnjen s četiri utakmice neigranja zbog crvenog kartona

Avaz.ba

15.8.2017

Ivan Krstanović, bivši napadač, između ostalih, i Zagreba, Dinama te Rijeke, kažnjen je s četiri utakmice neigranja nakon što je dobio crveni karton proteklog vikenda kada je njegov Široki Brijeg igrao protiv GOŠK-a iz Gabele. Nije bio zadovoljan suđenjem te je bez lopte udario protivničkog igrača, zbog čega je bio i isključen.


Široki je izgubio 2:1 na gostovanju u Gabeli, a gosti su imali niz primjedbi na račun suđenja Dragana Petrovića koji ih je, prema njihovom mišljenju, oštetio za najmanje dva jedanaesterca. Široki do sada u četiri kola ima dva poraza i dvije pobjede, a Krstanović će propustiti sljedeće utakmice: Mladost DK, Željezničar, Borac, Sarajevo.  

Osim kazne za Krstanovića, Široki je primoran platiti i novčanu kaznu u iznosu od 1.000 KM zbog toga što su njihovi navijači isticali transparent s nesportskim sadržajem 4. avgusta u susretu protiv Čelika. Kazne nisu ni zaobišli Sloboda, Borac, Sarajevo i Željezničar.


Najveći iznos u kasu krovne kuće bh. fubala mora uplatiti tuzlanska Sloboda koja je kažnjena s 5.000 KM zbog kašnjenja u dostavljanju dokumentacije u postupku licenciranja za takmičarsku sezonu 2017./18. BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.  

Sarajevo (susret protiv GOŠK-a) i Borac (susret protiv Mladosti) morat će platiti 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, isticanje transparenata s nesportskim sadržajem, a Željezničar 3.500 KM zbog istog u susretu protiv Borca.