KOŠARKA

Džanan Musa za Avaz.ba: Uz navijače ćemo se lakše revanširati Šveđanima

Piše: A. SOKOLOVIĆ

12.8.2017

U Zenici će večeras "gorjeti". U Areni, jednoj od najljepših dvorana u Bosni i Hercegovini, košarkaški "Zmajevi" igraju jednu od najvažnijih utakmica u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon tri odigrana kola lider grupe sa dvije pobjede, a večerašnji duel koji se igra od 20 sati dodatni je motiv za pulene Duška Vujoševića, s obzirom na činjenicu da su nam Šveđani nanijeli jedini poraz (73:81) u pretkvalifikacijama.


Dati maksimum

Uoči meča protiv Švedske, razgovarali smo s najboljim pojedincem prošlog duela protiv Armenije (84:71), Džananom Musom, koji je za Avaz.ba govorio o dvoboju koji bi mogao otpisati jednog rivala iz konkurencije za daljnji plasman u kvalifikacije.

- Ovo je veoma važna utakmica i važan korak ka osiguravanju prolaska u kvalifikacije. Spremni smo da izađemo na teren i damo svoj maksimum - kaže Musa za Avaz.ba.

Predvodnik nove generacije reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih mladih igrača Evrope, za naš portal se osvrnuo i na prvi meč iz Stockholma.

- Doživjeli smo poraz u Švedskoj isključivo našim greškama. Iste se večeras u Zenici moraju svesti na minimum. Naša energija se mora iskoristiti na najbolji mogući način. Selektor Vujošević je napominjao da nema unaprijed dobijenih utakmica, tako gledamo i na ovu utakmicu koja slijedi - kaže Musa.

Poziv navijačima

Naravno, Musa je iskoristio priliku i da pozove navijače da večeras u Areni po ko zna koji put budu šesti igrač naše reprezentacije.

- Publika nam je važan segment. Bezbroj puta su bili uz nas, pa i u Švedskoj, i koristim priliku da ih pozovem. Volio bih da dođu u što većem broju i da budu uz nas, da se zajedno radujemo i da se lakše revanširamo gostima - kazao je Musa.