KOŠARKA

Vujošević: Potrebna nam je podrška publike

Piše: D. J.

11.8.2017

U Zenici se sutra sastaju košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i Švedske u okviru 4. kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Na danas održanoj konferenciji za medije pojavili su se selektor naše reprezentacije Duško Vujošević, te igrači Alex Renfroe i Almir Hasandić.

Znamo da je svaki meč jako značajan. Do sad su utakmice dobivale sve domaće ekipe i prvi u grupi će vjerovatno biti ona selekcija koja napravi pobjedu na gostujućem parketu. Švedska je u svakom slučaju za naš tim vrlo ozbiljan protivnik, imaju nekoliko igrača koji igraju u profesionalnoj evropskoj košarci.

Važnost utakmice će biti jedan dodatni teret za koji moramo da nađemo način da ga artikulišemo kroz stvari koje ne blokiraju nego pomažu da se utakmica dobije –rekao je selektor Vujošević i dodao da Švedska ima vrlo tačne informacije o našem individualnom i timskom kvalitetu.

Njihov selektor, Vedran Bosnić, je iz Sarajeva i sa određenim konekcijama sa ovog prostora je vrlo dobro informisan. Ali niti našim igračima neće nedostajati informacija o njihovim karakteristikama. Ipak, ono što će odlučiti utakmicu će biti želja, to jest, pobijedit će onaj ko bude u stanju da ostvari i prikaže svoju želju kroz veliku borbenost. –kaže selektor Vujošević koji je ujedno i pozvao sve ljubitelje košarke iz Zenice i šire da ispune dvoranu te u jako bitnom momentu budu uz naše reprezentativce.

Renfrou je istakao da jedva čeka da utakmicu protiv Šveđana koji su nas namučili u prvom susretu, pogotovo u odbrani.

Dokazat ćemo da prva utakmica nije bila naša najbolja i uz našu publiku ćemo mnogo više pokazati. Jako sam uzbuđe što sam u Zenici, ovo je možda i najvažnija utakmica za nas ako se želimo kvalificirati u naredni krug. –rekao je Renfrou.

U utakmicu moramo ući maksimalno skoncentrisani i da sve ono što vježbamo na treninzima prenesemo na teren. Nadam se da će publika ponovno biti naš šesti igrač i da ćemo slaviti, kao što je bilo i u susretu sa Ermenijom.–rekao je Hasandić.