REGION

Novi detalji slučaja dječaka iz BiH kojeg je ubila vlastita majka: Pulski Centar za socijalnu brigu opet tresu afere

(Jutarnji.hr)

11.8.2017

Centar za socijalnu brigu u Puli opet tresu afere. Nakon gnusnog zločina ubistva trogodišnjaka Denisa Pašića u maju, koje je počinila njegova majka Chiara Pašić uz pomoć 14-godišnjakinje, u CZSS-u Pula nakon obavljenog stručnog nadzora moglo bi biti još smjena, i to, kako doznajemo, baš u ravnateljstvu, na čijem je čelu već godinama Sandra Milošević, inače v.d. direktorice tog Centra, piše Jutarnji.hr.

Naime, kako nam potvrđuju iz Ministarstva za socijalnu politiku, pošto je u maju odrađen upravni nadzor nad radom CZSS-a Pula te su utvrđeni propusti u radu, ovoga puta propusti su, neslužbeno doznajemo, utvrđeni i kod stručnog nadzora, što, iako još nemamo službene rezultate, potvrđuje činjenica da bi se uskoro u tom Centru trebao provesti natječaj za direktora.

- Napominjemo da je Upravno vijeće Centra za socijalnu brigu Pula nadležno za provođenje natječajnog postupka za izbor direktora Centra te će po našim saznanjima postupak uskoro biti započet”, kazali su nam iz ureda za odnose s javnošću u nadležnom ministarstvu, dok se u razgovoru s v.d. direktoricom CZSS-a Pula, Sandrom Milošević, nije dalo naslutiti da se u spomenutom Centru išta zbiva.

- O nalazu stručnog nadzora koji je tek dovršen nemamo nikakvih saznanja. O tome više zna Ministarstvo. Nije bilo govora o ikakvim smjenama. Nisam smijenjena - kazala nam je Milošević.

U maju je, nakon inspekcijskog nadzora od strane nadležnog ministarstva, smijenjena Denise Vojvoda Scrobe, voditeljica Odjela za djecu, mlade i porodice, a sada bi ista sudbina mogla dočekati i v.d. direktoricu Sandru Milošević.

Kako doznajemo, sama ministrica Nada Murganić prije nekoliko dana posjetila je Pulu. Prvo je razgovarala s gradonačelnikom Borisom Miletićem, a nakon njega, daleko od očiju javnosti, posjetila je CZSS Pula.

- Ministrica je svratila kod nas, došla nas je pozdraviti, popričati s nama, upitati kako smo. Samo se kratko osvrnula na užasan događaj, no nije iznosila nikakvo mišljenje - rekla nam je Milošević.

O tek provedenom stručnom nadzoru u CZSS-u Pula razgovarali smo i s Antunom Ilijašem, čelnikom Hrvatske komore socijalnih radnika, koja provodi takvu vrstu nadzora.

- Cijeli postupak je završen, ali neki postupci još traju. Nadamo se da bi rezultati mogli biti gotovi krajem avgusta - kazao nam je Ilijaš.

- Riječ je o nadzoru kojim se kontrolira poštuje li se etički kodeks struke, rade li radnici skladno pravilima struke - dodao je Ilijaš.