NOGOMET

Evo zašto bi Neymar mogao zavšiti u - Realu! Na probi bio već 2005

Avaz.ba

9.8.2017

Neymar je za Barcelonu sada povijest. I Brazilčeve su fotografije uklonjene s Nou Campa nakon rekordnog 222 miliona eura teškog transfera u PSG, a dio stupidnih navijača u ponedjeljak ga je ispratio povicima "Neymare, umri!"

Neviđeno neukusno s obzirom na činjenicu da je Barca igrala protiv Chapecoensea, čija je gotovo cijela momčad (19 igrača) poginula u avionskoj nesreći u novembru.

Neymar je, tako, postao neželjena osoba. I samo bi jedna stvar njegov status u Barceloni mogla učiniti još gorim - prelazak u Real.

Dugo je vremena i išlo u tom smjeru, izgledalo je da će Neymar završiti u španskoj prijestolnici. Još kao mladić iz Santosa Neymar je putovao u Madrid na probu 2005.

Proveo je ondje 19 dana, bio na utakmicama, fotografirao se s Ronaldom, Robertom Carlosom i Zinedineom Zidaneom.

"Čini se kako san o igranju za Real Madrid postaje stvarnost," rekao je 13-godišnji Neymar za ESPN Brazil 2005.

"Bio sam na utakmici protiv Deportiva, bilo je 4:0, bio sam u VIP loži, odmah ispod predsjednika (Florentina Pereza)."

Neymar je zabio 27 golova za mladi tim na kratkoj probi, te zadivio suigrače i trenere. Real ga je jako htio.

"Bili smo pozvani da pogledamo uvjete. Imali smo na raspolaganju automobil da odlazimo na treninge, Neymar je upoznao sve igrače, trenirao... vrata su nam bila posve otvorena", rekao je njegov otac za ESPN.

No, mladić je imao neke dvojbe i ipak odlučio ostati u Brazilu. A Real i menadžer Wagner Ribeiro ostali su u kontaktu.


Potom su, kao suigrači u reprezentaciji do 16 godina, Neymar i Philippe Coutinho bili intervjuirani od strane Marce i na pitanje koji mu je klub iz snova, Neymar je ispalio:

"Real Madrid."

Koju godinu kasnije, prelazak u Madrid doimao se ponovno izglednim, a Neymar je čak bio na liječničkom pregledu 2011. No, opet je ostao u Santosu, pa 2013. potpisao za Barcelonu.

"Neymar je prošao liječnički u Realu, željeli smo ga, ali u jednom trenutku vidjeli smo da njegov dolazak ipak nije moguć i povukli smo se", rekao je Perez za Onda Cero ove godine.

Tada su Neymar i njegov otac napustili menadžera Ribeira, koji je bio prijatelj s Perezom, a Barca je platila deset miliona eura unaprijed da ukrade igrača ljutitom rivalu. Što je značilo da je Realova ponuda trebala debelo nadmašiti Barcinu.

Perez je umjesto njega za 100 miliona eura kupio Garetha Balea, ali Real bi i dalje htio dovesti Neymara jednoga dana. I vjeruju da je to moguće sada kad je igrač u PSG-u, a ne više u Barci.

Neymar je u međuvremenu opet počeo surađivati s Ribeirom, no na signal da bi mogao biti na raspolaganju ovoga ljeta, Real nije bio zainteresiran, pogotovo što njegovu omiljenu poziciju drži Cristiano Ronaldo.


Nakon potpisa za PSG, Neymar je izjavio da je išao za novim izazovima nakon što je osvojio sve s Barcelonom. Od PSG-a se s njim očekuju svi domaći trofeji, ali konačni je cilj Liga prvaka.

Ukoliko je u roku od dvije-tri godine ne osvoje, Neymar bi opet mogao u potragu za "novim izazovima".

PSG ima financijsku moć zadržati najbolje igrače, što je dokazao i ovoga ljeta s Marcom Verrattijem kojeg je htjela Barcelona.

No, Verratti nije tip igrača koji bi htio uznemiriti navijače, dok Neymara to uopšte ne dira. Isforsirao je odlazak iz Santosa, pa Barcelone, te nitko PSG-u ne može jamčiti da neće isto napraviti i njima za koju godinu.

Još jedan slavni Brazilac, Ronaldo, igrao je za Barcu pa Real, također za Inter i Milan. Neymarov ugled u Barci već je uništen i lahko bi jednoga dana mogao završiti u Realu. Možda čak kao zamjena za Cristiana.