TENIS

Alexander Zverev: Thiem i ja smo blizu "velike četvorke"

Zverev i Thiem

Avaz.ba

9.8.2017

Nijemac Alexander Zverev izjavio je da je iskustvo ono što radi razliku između nove generacije i igrača koji su u godinama u vrhu svjetskog tenisa.

Samo ove sezone, 20-godišnji Zverev osvojio je četiri titule, uključujući i Masters u Rimu, pa ne čudi što mnogi u njemu već vide budućeg broja 1.

Mlađahni Nijemac trenutno se takmiči na Rogers Cupu, prvom turniru iz serije 1.000 na kojem je postavljen za jednog od prva četiri nositelja.

- Znam koliko sam radio prije početka sezone. Svjestan sam koliko smo truda uložili moj štab i ja. Očigledno, titula u Rimu je bila izuzetno veliki uspjeh. Nisam je očekivao, ali sam znao da mogu pobijediti najbolje na svijetu, što sam pokazao nekoliko puta do sada. Ali sezona nije gotova. Tek je august, ima se još puno tenisa igrati - najavljuje Zverev.

Uz njega, igrač u kojeg se polažu velike nade je i Austrijanac Dominic Thiem. Od spomenutog tandema očekuje se da naslijedi "veliku četvorku", prenosi Sportklub.

- Nismo predaleko. Obojica smo to pokazali, osvojili smo velike turnire ove godine. Dominic je pobijedio Novaka u Parizu, ja sam poslije pet setova izgubio od Nadala u Australiji. To pokazuje da smo blizu. Sitnice nas razdvajaju. U ključnim momentima oni su bolji. Iskusniji su, također. Dugo su u profesionalnom tenisu, Rafa je tu 12 godina, Roger 16 ili 17. Naravno da je i to imalo utjecaja - poručio je Zverev.