NOGOMET

Anderlehtu me nude mediji, ali ponude nema

Cocalić: Ne opterećujem se odlaskom iz Mehelena

Piše: M. TANOVIĆ

9.8.2017

Edin Cocalić na meti je Anderlehta, informacija je koja je ovih dana počela kružiti internetom. Zvuči, zaista, sjajno. Biti član velikana iz Brisela poželjeli bi mnogi fudbaleri, a naročito oni koji svoj fudbalski put počinju krčiti iz naše čemerne lige.  

No, do Brisela je dug put. U razgovoru za “Dnevni avaz” reprezentativac Bosne i Hercegovine i stoper Mehelena kaže da je istina da se njegovo ime dovodi u vezu s Anderlehtom, ali da je to sve.  

Bio u Briselu

- Vidim i ja šta se priča i piše. No, radi se o tome da Anderleht ostaje bez jednog stopera, a mediji su počeli špekulirati i predlagati rješenja. Kako je iza mene dobra sezona, stavili su me na listu od četiri fudbalera za koje misle da bi dobro popunili tu poziciju.   

I to je to. Poziva i ponuda nije bilo niti o nekim konkretnijim akcijama Anderlehta nešto zna moj menadžer – kaže nam Cocalić.

Bivši stoper Željezničara boravio je prije nekoliko dana upravo na stadionu Anderlehta i gledao utakmicu.  

- Ispada da sam tamo bio s razlogom – smije se Cocalić te dodaje:

- U Anderlehtu igra moj dobar prijatelj Ivan Obradović i ponekad idem tamo da gledam utakmice.  

Klub se diže

Odlazak iz Mehelena, kako kaže, nije mu prioritet, jer je tamo više nego zadovoljan.

- Veoma mi je lijepo i stvarno bi trebalo iskočiti nešto zaista dobro da se odlučim na odlazak. Imam ugovor na još tri godine, cijene me, klub se diže i napreduje... Naravno, imam ambiciju popeti se stepenicu više, ali time se ne opterećujem previše. U svakom slučaju, državu ne bih mijenjao, jer je Belgija odlična. No, samo neka dobro igram i neka sam zdrav – kaže Edin.

Sezona u Belgiji već je počela. Mehelenov cilj je plasirati se u Ligu za prvaka.

- Prošle sezone, izmakla nam je za jedan bod. Ove smo nešto jači i mislim da ovog puta možemo uspjeti – poručuje Cocalić.

Ramazan u Sarajevu 

Cocalić je ovog ljeta imao prilično kratak odmor.  

- Liga u Belgiji počinje dosta rano, među prvima u Evropi. No, stigao sam doći u BiH i tamo provesti ramazan, a nakon toga smo skoknuli malo do mora. Onda su uslijedile pripreme – kaže Cocalić.

Žiliju je sigurno najteže

Kad je riječ o reprezentaciji, Cocalić je rekao da se nema šta mnogo pričati, već se nadati da će preostale četiri utakmice ciklusa, od kojih je prva 31. avgusta na Kipru, proteći prema našim očekivanjima.  

- Baš sam nedavno i za belgijske medije rekao da je ostala gorčina poslije posljednje utakmice s Grčkom, naročito zbog dešavanja nakon završetka. Teško ćemo je izbaciti iz misli. Meni je veoma žao što smo ostali bez Stefana Žilija. Čujem se s njim ponekad. Profesionalac je od glave do pete, vrijedan, radan, miran i nije problematičan... No, desilo se šta se desilo. Njemu je sigurno najteže – kaže Cocalić.