NOGOMET

Conte: Matićev odlazak je veliki gubitak za nas

Avaz.ba

9.8.2017

U jednom od najneobičnijih transfera ljeta, Chelsea je Nemanju Matića pustio direktnom rivalu za naslov prvaka, Manchester Unitedu. Vlasnik bluesa, Roman Abramovič, obično ima politiku puštati igrače koji su puno dali klubu, a žele karijeru nastaviti dalje. No, ovaj se potez nije svidio treneru engleskog prvaka, Antoniju Conteu.

"Matić jako dobro zna što mislim o njemu. Bio je jako važan za naš tim, ali nekada jednostavno morate prihvatiti ovo ludo tržište i nekada morate prihvatiti drugačije odluke. Njegov odlazak je veliki gubitak za nas," priznao je Conte za Sky Sports. 

Srpski reprezentativac je dobio želju za odlaskom jednom kada je u klub stigao Bakayoko, koji bi trebao u veznom redu biti njegova mlađa zamjena. No, osjećaj u klubu je da je Matić možda još koju godinu trebao ostati u Londonu jer ipak nije toliko star - ima 29 godina.

"Za mene je Matić odličan igrač. Dobio sam osjećaj koliko je dobar kada je igrao ispred mene na terenu, kada je imao loptu i kada nije. Nema uopće dvojbe, njegov odlazak će biti veliki gubitak za nas," ponovno je riječi svojeg trenera, Gary Cahill.