BIH

Nakon što je smijenjen Gavrankapetanović, Đemil Omerović od danas šef Ortopedije

Izetbegović: Potpisala imenovanje

Piše: A. Nu.

9.8.2017

Đemil Omerović od danas se nalazi na čelu Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu(KCUS) saznaje „Dnevni avaz“. Njegovo imenovanje potpisala je lično direktorica KCUS–a Sebija Izetbegović.

Omerović je, inače, Sebijin treći kandidat na ovo mjesto nakon što je smijenila prim. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Naime, prvi izbor bio je Mirza Bišćević,no „preko noći“ Izetbegović je promijenila odluku te je za šefa Ortopedije predložila Admira Zjakića, koji je ovu vijest dobio na godišnjem odmoru. O njegovom imenovanju prošle sedmice raspravljao je i Upravni odbor KCUS–a. Ipak, Sebija je jučer ponovo promijenila odluku te je Omerovića postavila da vodi Ortopediju koju je Gavrankapetanović vodio 19 godina.

Zanimljivo je da je Omerović bio među 15 potpisnika koji su dali podršku Gavrankapetanoviću, nakon što mu je Sebija dala otkaz. Kako saznajemo, on je odlučio promijeniti stranu te biti poslušan direktorici Izetbegović. Prema informacijama, Omerović je blizak stranci SDA, a i vlasnik je apoteke „Verdant“, a upravo to je i glavni razlog zašto je Sebijin konačni izbor pao baš na njega.